e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Setembre del 2011

Alarma social

 

La Generalitat, tot sovint, decreta estats d´alarma per pluges, ventades o perill d´incendis. En canvi no em consta que faci advertències similars per l´actuació d´algun dels seus consellers. Especialment n´hi ha dos que, des del meu punt de vista, creen alarma social. Concretament els de Sanitat i el d´Empresa i Ocupació. D´altres també prenen mesures impopulars, però ho fan amb més mà esquerra. Així les mesures adoptades tant per Irene Rigau o Andreu Mas Colell queden en segon terme. Fins i tot el conseller d´Interior, després dels greus incidents amb els indignats del 15-M, ha moderat la seva actuació. Pel que fa al conseller Cleries no sembla que estigui massa d´acord amb les formes del seu col.lega Francesc Xavier Mena

En canvi els consellers Boi Ruiz i Francesc Xavier Mena no se´ls hi cauen els anells per aplicar mesures molt dures,...

Continuar llegint...

25 de Setembre del 2011

Espanya no pinta res

 

L´any 1898 els espanyols van prendre consciencia que els somnis de grandesa  s´havien esfumat i del passat imperial sols quedaven deutes. La pèrdua de Cuba havia obert els ulls i els va fer tocar de peus a terra.

A finals del segle passat i començaments d´aquest, alguns dirigents espanyols també es creien ser protagonistes de la política internacional. Mentre un fumava puros amb Bush jugant a muntar guerres per aconseguir un nou ordre internacional, d´altres creien que remenaven les cireres en la Internacional Socialdemòcrata o donant consells als seus homònims europeus o participant en les grans convencions econòmiques.

De cop i volta, com en l´any 89, ara ens tornem a despertar i molts ens adonem que el pes d´Espanya en el món es no crear més problemes dels que hi han. Els nostres dirigents de Madrid sembla que no tinguin altra feina que dir "sí...

Continuar llegint...

19 de Setembre del 2011

Adéu a "la fiesta"

 

Les festes de la Mercè coincidiran enguany amb la darrera cursa de toros de Catalunya. Amb aquesta clausura em perdré la darrera oportunitat d'assistir a una "corrida". Si no hi he anat fins ara, que ho tenia a prop de casa, molt més difícil serà que em perdi per alguna plaça de les espanyes. Confesso que els meus coneixements d´aquests espectacles es limiten als que esporàdicament he vist per la tele i alguna que altre crònica literària. Al cap i a la fi l´espectacle més aviat em repugna.

No entenc que es consideri una festa un lloc on pot acabar amb tragèdia. Pels toros, sempre, pels toreros de vegades. Aquest morbo per una possible enganxada em sona estúpid, així com que algú pugui gaudir amb la tortura a uns animals. És el "sangre y arena", tant lloat per segons quina literatura, que -això sí- ha creat un llenguatge...

Continuar llegint...

13 de Setembre del 2011

Quina mandra!

 

La fòbia que tenen els del PP i alguns socialistes espanyols contra tot el que soni català es admirable, així com els Ciutadans. Ara fa un any una part importantíssima dels catalans es varen manifestar contra la retallada de l´Estatut. Tots es van amoïnar per la reacció catalana i van fer una sèrie de promeses de reconduir la situació que, com no pot ser d´altra manera, se les ha emportat el vent. Ara ve una resolució del Tribunal Superior de Justícia sobre la immersió lingüística i el poble ha tornat a sortir el carrer i els de sempre ens han tornat a consolar i a prometre solucions. Que els polítics diguin que ja ho arranjaran em fa tremolar. Màxim quan fins i tot el PP diu que el sistema d´immersió lingüística ha funcionat bé.

Ja se sap que els polítics estan per crear problemes on no n´hi han i son...

Continuar llegint...

07 de Setembre del 2011

Escenes ciutadanes

 

L´altre dia per la ràdio sonava aquella cançó d´en Serrat que deia "soc el drapaire, compro ampolles i papers, compro draps i roba bruta, paraigües i mobles vells..." De petit recordo que de tant en tant passaven pels carrers i amb un carretó, fins i tot un carro tirat per un ruc vell, d´altres vegades amb un trist sac, anunciava la seva presència a crits i et donava quatre cèntims pels diaris i fins a cinc cèntims per  les botelles de xampany (aleshores no es deia cava).

Feia poca estona que mirant per la galeria havia vist els drapaires d´avui en dia. El sector es veu que ha progressat ja que condueixen furgonetes. Ja no van de casa en casa per fer la seva col·lecta ni han de comprar el material que busquen. Ara treballen en equip i van amb furgonetes -quan no en camió-, aparquen malament al costat dels contenidors d'escombraries. Un aixeca la tapa i...

Continuar llegint...

02 de Setembre del 2011

Zapatero, el gran munyidor de vots pel PP

 

Per fi ha acabat el mes d´agost. Normalment es un mes tranquil on tot està mig aturat i sols durant el franquisme es produïen "sorpreses desagradables". Enguany s´ha  recuperat llargament aquells vells mal usos. Rodríguez Zapatero ha estat el gran protagonista que ha robat aquest paper als consellers de Sanitat (que proposa que els catalans sols es posin malalts de dia), el conseller de Benestar Social i el d´Empresa (que -amb nocturnitat i perfídia- han canviat l´ajut del RMI). Res comparable, però, amb la jugada del presidente de canviar la Constitución per via d´urgència encara que la modificació no entri en vigor fins el 2020. Evidentment sense consultar al poble en referèndum, per què és evident que guanyaria el  "no".

El mateix Zapatero que gosava dir el 2008 que "en España no hay crisis" davant dels...

Continuar llegint...