e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Juny del 2009

Barcelona està bruta

 

Els carrers i les places de Barcelona estàn brutes. La calçada està plena de les taques que deixen els olis dels cotxes. El catàleg de les llànties de les aceres son més variades, des de xiclet  fins les restes "oloroses" dels pipís dels gossos (les altres deposicions d´aquests animals molta gent te el civisme de recollir-les). A més, hi ha alguns arbres que segreguen substàncies greixoses al seu entorn que també contribueixen a empastifar la ciutat ..I a l´estiu, amb la calor, la sensació de brutícia s´ accentua.

 

Quan Joan Clos era l´alcalde va tardar molt temps en reconèixer les justificades protestes ciutadanes sobre la manca de neteja viària. Per fi va comprar aquestes màquines que tenen un rètol blau  on posa BCN neta. Ara encara no hi ha un clam ciutadà, preo molts barris la neteja...

Continuar llegint...

26 de Juny del 2009

Governar per uns i contra altres

 

Julio Anguita, quan era coordinador general de Izquierda Unida, explicava que "quan es governa sempre es fa a favor d´algú i, com a conseqüència, en contra d´altres". Encara que els polítics assegurin que "governaran per tothom" això no sols es impossible, si no que a més, seria un frau als votants, ja que el van votar per que complís les promeses escrites en el seu programa i no el dels seus rivals.

 

També em va quedar gravada una sessió del Parlament, quan un dirigent d´Iniciativa va anunciar el vot en contra a una proposta de Jordi Pujol. "Ho dono per suposat, el que m´ amoïnaria es coincidir amb vostès en aquest tema", va replica el aleshores president..

 

El problema es quan els governants volen coincidir amb l´oposició en temes que tenen postures massa diferents. Aleshores l´ únic que...

Continuar llegint...

23 de Juny del 2009

Cornuts i contents

 

L´any 1979, quan els representants catalans negociaven en el Congrés el projecte d´Estatut de Sau, un cop arribat a un principi d´acord del projecte que debatria la Cambra, l últim punt de la negociació fou que quan els representants dels partits catalans arribessin a Barcelona mostressin la seva satisfacció per l´acord aconseguit. I així ho van fer malgrat la primera retallada que va patir el text. Desprès ja vindria el debat parlamentari on les tisores van tornar a funcionar. Tant es així que durant la campanya del referèndum per que els catalans aprovéssim aquella llei orgànica, alguns rètols propagandístics institucionals figuraven precisament alguns articles de l´Estatut que no havien passat pel sedàs del Congres.

 

Les  declaracions del ministre de Justicia, Francisco Caamaño, assegurant que "Catalunya assumirà...

Continuar llegint...

18 de Juny del 2009

Els Mossos tenien raó

 

El sindicats dels Mossos d´Esquadra tenien raó: l´actuació dels seus companys en la sala d´escorcolls de la comissaria de Les Corts va ser gairebé correcte i no es va produir cap delicte contra la integritat moral del detingut, mentre els cops que va rebre per reduir-lo estaven justificats o quasi. Així ho ratifiquen els tribunals.. El problema, doncs, no es l´actuació de qui es va limitar a aplicar el reglament, si no d´un reglament que accepta aquest tipus d´ accions  .

 

El conseller Saura va fer posar cameres de vídeo vigilància a les comissaries per evitar suposats maltractaments especialment en la sala d´escorcolls. El cert es que des de que ho va fer les denúncies per aquests fets han baixat considerablement. Això es un fet.

 

L´Audiència de Barcelona ha dictat una sentencia en la que assegura que els quatre mossos...

Continuar llegint...

16 de Juny del 2009

La TDT ¿neix obsoleta?

 

 

El proper dia 30 uns set cents mil catalans i més de quatre milions d´espanyols sols podran veure la televisió pel sistema digital. Si no hi ha cap contratemps, aquest dia serà el principi de una tortuosa història que d´alguna manera va començar en el Pavelló d´Europa de l´Expo del 92. Pressa la decisió, el projecte es va ajornar amb el govern del PP i no va ser fins el 2005 -amb l´aprovació del Plan Técnico Nacional- que es va posar definitivament el fil a l´agulla per implantar el nou sistema de transmissió de la senyal televisiva. El problema es si aquest canvi tecnològic avui no està ja superat gràcies a les possibilitats que ofereix internet.

 

La Generalitat, des del primer moment, va apostar per la implantació de la TDT, havia de ser pionera. Va veure la possibilitat de crear "l´espai  de...

Continuar llegint...

12 de Juny del 2009

"Tornar-se a enamorar"

 

Mònica Terribas, directora de TV3, va convidar a polítics i periodistes dels mitjans públics a "tornar-se a enamorar". Va ser en la sessió parlamentaria de control als Mitjans de Comunicació de la Corporació Catalana el matí del divendres. Fou una reunió que en molts moments va convertir-se en un homenatge als germans Marx on va quedar clar que la informació política es massa importants pels "amos de la botiga" com per deixar-la en mans dels periodistes, malgrat que Carmel Mòdol afirmés que "la corporació es autònoma i ja seria hora que li reconeixem aquest valor". Es clar que el mateix diputat d´ERC poc abans havia impedit un debat sobre el relleu a Catalunya Ràdio de Olaguer Sarsanedas per motius reglamentistes. 

 

El tema estrella, no podia ser un altre, fou els blocs electorals la diputada Joana Ortega (CiU)...

Continuar llegint...

08 de Juny del 2009

Moció de censura als partits

 

Segurament no es tornarà a parlar del Parlament Europeu fins dins de cinc anys  quan hi hagi una nova campanya  En canvi es parlarà força de les conseqüències dels comicis del passat diumenge. Com de costum, la nit electoral tots els partits es mostraven satisfets pels resultats, semblava que ningú havia perdut o que el menys ningú s´havia fet més mal del compte. Tots coincidien en mostrar-se satisfets de la campanya que   havien fet. En canvi sols  esmentaven de passada les dades incòmodes i que permeten treure poques conclusions dels resultat i moltes del galdós paper que han fet els partits en aquesta campanya electoral en la que han parlat de tot menys del que tocava. I això caldria fer-nos reflexionar a tots.

.

¿Com es pot parlar de bon resultat quan divuit milions i mig de possibles votants (el 54% del cens electoral) s´ha quedat a...

Continuar llegint...

04 de Juny del 2009

El Senado, una cambra inútil

 

 

Fa uns anys el aleshores vice president del Parlament Europeu, el malaguanyat Antoni Gutiérrez Díaz, va afirmar en un sopar amb un grup de periodistes que "el Senado no serveix per res". Uns anys desprès, en unes eleccions legislatives a l´inici de la dècada dels noranta, la majoria de grups van posar en els seus programes electorals que un dels objectius de la legislatura era reformar la Cambra Alta per convertir-la en allò que deien "una verdadera cámara territorial". Va passar el temps i, una vegada més, les promeses van quedar en paper mullat en el supòsit que aquell objectiu realment volgués dir alguna cosa, per que està clar que ningú sap el que fer amb aquesta institució i alguns tenen mala consciència per aquesta despesa inútil . Bé, hi ha algú que hi treu benefici, concretament els 264 senadors i els partits, que ...

Continuar llegint...

01 de Juny del 2009

Matar la televisió pública

 

 

Les cadenes privades de televisió son constants: volen acabar amb la competència dels mitjans públics. Des de fa anys lluiten per treure´ls la publicitat  fins que ho han aconseguit. Amb la valuosa col·laboració de la vice-presidenta del Gobierno, María Teresa Fernández de la Vega, els televisions agrupades en la Uteca (Unión de Televisiones Comerciales) van guanyant batalla darrera batalla en totes les seves peticions, la darrera pretendre que la programació dels mitjans públics no faci la competència als privats. Res d´oferir els grans esdeveniments  esportius, res de programar series o pel·lícules nord americanes... en fi, que es converteixin en canals antropològics.

 Es clar que des de mig any La 1 de TVE es la cadena més vista a Espanya des de fa sis mesos (un 16,6% de quota  de pantalla en maig) mentre TV3 ha...

Continuar llegint...