e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Maig del 2009

Crida a l´abstenció

 

Ja portem uns dies de campanya per les eleccions europees i un té la sensació que tots els partits estàn fent crides a l´abstenció. Si ja es una vella tradició el convertir els procesos electorals en unes primàries per comicis posteriors i mai parlar del que es dirimeix el dia de les eleccions, ara es passen de ratlla.  Entre altres coses per que explicar las propostes per Europa son temes molt tècnics i poc atractius. Per això tothom parla del que no toca i fuig de tractar el que cal. A més, busquen "el vot de la por". (per que tant sovint pretenen que es voti "contra algú" i no a favor de..?.).

 

Un creu en Europa malgrat ser un euroescèptic. Com a botó de mostra: mentre els nord americans inverteixen en armament, aquí es fa en educació, en sanitat i fins i tot en temes socials.. Cada institució serveix per que serveix,...

Continuar llegint...

24 de Maig del 2009

El català engrescat

 

Hi ha poques coses que generin una il·lusió col·lectiva- Va passar amb la recent campanya de l´Obama, en la transició amb Felipe González  o Jordi Pujol .. Eren fets que d´alguna manera despertaven esperances de possibles canvis que podien millorar la nostra vida Ara, en un món ple de mals auguris tant pel present com pel dia de demà, molts catalans tenim un motiu de gran satisfacció  i que molt sovint ens canvia, si no la vida. sí l´estat d´ànim.

 El somrís ens ha tornat a la cara i el Barça ens ha fet recuperar la il.lusió i donar-nos motius d´alegria. Els últims dies els títols de Copa i Lliga han estat celebrats arreu del país i les banderes blaugranes presideixen motlles balconades. Una bona part de Catalunya està engrescada.

Aquest estat d´ànim el tenim en un temps que...

Continuar llegint...

21 de Maig del 2009

Nova campanya electoral i vells problemes per informar

Els mitjans privats obeixen a interessos molt identificables i els públics depenen dels seus consells de govern, o sigui els partits. I aquests miren en aquests moments d´escombrar tant com poden cap a casa. O sigui convertir la informació electoral en espais publicitaris que sovint no interessen a ningú.

Els professionals d´aquests mitjans es rebel·len campanya darrera campanya. Ni aquesta tornarà a haver-hi vaga de firmes i estan convocades vagues tant a Catalunya Ràdio com a TV3, a banda de denunciar en la careta d´entrada de la informació política que la informació que ofereixen no es basa en criteris periodístics si no de condicionaments polítics. Fins i tot en una assemblea de TV3 es va votar per aclaparadora majoria el fer vaga –o sigui la pantalla en negre- els darrers dies de campanya (dies 2, 3, 4 i 5 de juny de 19,30 a 21,30 h. i Catalunya Ràdio tenia...

Continuar llegint...