e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 d'Octubre del 2016

Tots a la presó

La justícia comença a actuar i les querelles van caient. Li han encolomat un mort que no li pertoca i la resistència dels principals partits estatals a afrontar el problema se'ls pot enverinar més del compte.

Ja no són únicament l'ex president i dos antics consellers els que estan jutjats, ja no és només la presidenta del Parlament, ara -potser coherents amb les seves lleis- estenen el seu braç a ajuntaments (per què el de Badalona sí i l'altre cinquantena de municipis que van fer el mateix, no?), regidors com el de Vic per parlar de com s'ha de fer una truita...

Cal recordar que més de noucents alcaldes van donar suport a la consulta del 9-N amb crits d'independència, evidentment molts d'aquests segueixen mantenint l'aposta pel procés i en conseqüència aniran aprovant resolucions que vulneren l'actual interpretació que fan de la Constitució. La...

Continuar llegint...

06 d'Octubre del 2016

Rajoy és un crac

 

Encara resultarà que Mariano Rajoy és un crac de l'estratègia. Sense fer quasi res, a banda de repetir que havia guanyat les eleccions i reclamar que el PSOE li regalés la investidura, no ha fet res més que se sàpiga. O sigui que s'ha estat quiet a l'espera que el temps li solucionés el seu problema que no és altre que seguir en el càrrec (tant en el Gobierno com en el PP).

I sembla que els fruits d'aquesta tàctica no li poden ser més beneficiosos, ja que ha aconseguit trencar el PSOE i sotmetre al principal partit de l'oposició a una profunda crisi i de propina advertint que en aquestes circumstàncies unes eleccions serien desastroses pel principal partit de l'oposició.

Encara que el president en funcions mantingui les formes els portaveus oficiosos del seu partit fins i tot posen condicions per acceptar l'abstenció dels socialistes (com si depenguessin...

Continuar llegint...

26 de Setembre del 2016

El poble ha de rectificar

 

Bascos i gallecs han tornat a votar i ho han fet com sempre. L'anomenada Baviera espanyola ha tornat a tancar files amb el PP i en el País Basc ha estat el PNB qui, com és habitual, ha tornat a guanyar d'una manera contundent.

El poble ha demostrat una gran fidelitat en el seu vot, com ho va fer el passat juny i ho havia fet el darrer desembre. Els canvis de vot es produeixen molt lentament i fins i tot la plaga de la corrupció afecte més aviat poc en l'electorat.

Però és cert que en el mapa electoral hi ha hagut un trasbals després del 15-M i de moment dos partits nous han irromput en el panorama parlamentari. Un sembla consolidar-se (o potser el que es consolida és la força de les formacions amb els quals van col•ligats), l'altre potser serà la flor d'un dia.

La ruptura del bipartidisme ha obert el camp a una assignatura que sembla que cap dirigent havia estudiat: la...

Continuar llegint...

19 de Setembre del 2016

Divorci

 

Un és xafarder de mena i a banda de seguir l'actualitat per tots els mitjans que tinc a l'abast també fa el tafaner escoltant les converses dels conciutadans amb els quals es topa, bé sigui en el bar, en el metro fent cua en el mercat o portant el nét a l'escola.

És evident que les converses de la gent no tenen quasi cap punt en comú amb les notícies més importants amb què ens volen cridar l'atenció els mitjans de comunicació, llevat en els casos de grans accidents o de futbol. L' interès de les converses se centren en el temps -ara que hi ha sequera-, en el futur incert, en les activitats lúdiques, en els problemes domèstics o de la feina, en el tràfic, en les malalties dels fills, com els hi ha anat el retorn a l'activitat escolar o en el drama dels immigrants. També he sentit comentaris del que pregonen les revistes del cor...

En fi els...

Continuar llegint...

11 de Setembre del 2016

El PSOE no sap guanyar

No està escrit que el PP hagi guanyat les eleccions com diu Rajoy i els seus acòlits, només va ser el partit més votat i sembla que es nega a acceptar que totes les pilotes per la resolució de la  firmació de govern passen per les botes de Pedro Sánchez que és l'únic que podria articular una majoria estable de govern.

Però sembla que els socialistes aquesta partida no la volen jugar. Fa temps que van dir no a una coalició amb el PP, fet que sembla de sentit comú i tanmateix convidaven a Rajoy que busques entre el centre dreta els suports necessaris per a la seva investidura (és evident que els socialistes no es consideren de centre dreta encara que actuïn massa sovint com a tals).

El PSOE (i la seva fidel sucursal que és el PSC) va perdent vots eleccions darrere eleccions en la mesura que el seu programa cada cop és més confús, però els...

Continuar llegint...

05 de Setembre del 2016

Rajoy és el problema

 

Mariano Rajoy segueix en els seus tretze per tal d'aconseguir la investidura. Es fa el sord quan comprova que els seus índexs d'acceptació estan sota mínims i que el refús que té la seva figura política és molt elevat, i la solitud de la seva majoria minoritària es va fer palesa en el recent debat d'investidura on, fins i tot els suports que va tenir el votaven amb fàstic, i això que són els seus fills polítics. Al cap i a la fi li han regalat uns vots després de fer un pacte que tots saben que no es compliran. I en aquestes condicions un es pregunta si és seriós tractar de ser president del Gobierno,

Les propostes que va fer en el seu programa d'investidura era un "deja vu" de fa cinc anys quan va prometre l'oro i el moro i va fer tot el contrari, ara torna a parlar d' abaixar impostos, de polítiques socials... però ningú li va...

Continuar llegint...

30 d'Agost del 2016

Rajoy i la seva claca

El que més em va cridar l'atenció de la intervenció de Mariano Rajoy el primer dia de la sessió d'investidura va ser la claca que tenia l' aspirant a la reelecció.
Els diputats del PP no paraven d'aplaudir el discurs del seu líder mentre els altres se'ls miraven amb cara de circumstàncies.

Especialment significativa era els dels dirigents de la seva marca blanca amb qui han pactat (no els crec tan ingenus com per creure que els populars compliran els magres acords que han signat, llevat els punts referents a Catalunya). Però ja se sap que una de les especialitats d'a Albert Rivera és modificar les seves propostes, recorden quan vetava qualsevol pacte amb el PP si Rajoy era el candidat?

Pel que fa al discurs del candidat em va semblar un brindis al sol en un dia ennuvolat. Moltes paraules i declaracions de bones intencions amb un retrat de la situació autocomplaent que donaven la sensació...

Continuar llegint...

25 de Juliol del 2016

Ja s’ho faran

Me'n vaig de vacances amb un sentiment que m´estan prenent el pèl. Hem votat dues vegades i el resultat va ser el que va ser i els tocava als polítics interpretar la voluntat popular i articular fórmules que permetessin governar, però a l'hora de la veritat es dediquen a fer jocs de mans, fixar línies vermelles, posar vetos... En definitiva que el que vàrem decidir a les urnes no serveix per res, ells fan la seva maonesa en els despatxos i de moment se'ls hi està tallant.

Tots parlen en sentit patriòtic però a l'hora de la veritat aquestes promeses sonen d'una manera molt semblant a les que fan per combatre la corrupció.

En política tot és possible i ja diuen que aquesta activitat fa estranys companys de llit, però això s'ha d'explicar i no fer-ho d'amagat sense cap mena de justificació que l'interès partidista, o no va ser això el desviament de...

Continuar llegint...

17 de Juliol del 2016

Messi pot condemnar la infanta

Diuen que la justícia és igual per tothom- Fa uns dies l'Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat Lionel Messi a 21 mesos de presó per defraudar 4,1 milions d'euros a hisenda. Ja se sap que la ignorància de la llei no eximeix el seu compliment.
El jugador blaugrana ho sap quasi tot de futbol però no està clar que sigui un expert en massa altres coses i molt menys en temes fiscals, "Jo em dedicava a jugar a futbol, confiava en el meu pare i els advocats que havíem decidit que ens portessin les coses" va assegurar en el judici l'argentí. El fiscal no acusava Messi però el jutge el va condemnar perquè "el desconeixement evitable no és un error i no pot provocar una descàrrega de la responsabilitat" i encara afegia que"no pot errar aquell que no té interès en saber".

El fiscal de la infanta Cristina també demana la seva...

Continuar llegint...

11 de Juliol del 2016

Que tot canviï perquè tot segueixi igual

CDC ha fet el seu congrés fundacional i ha rebatejat amb el nom de Partit Demòcrata Català. És evident que quan un partit afronta una refundació és que tenen seriosos problemes. Una de les possibilitats es donar un nou impuls al projecte amb idees noves i nous plantejaments, però també pot ser una operació de maquillatge.

Sense entrar en la lletra petita que ignoro, començo comentant el nou nom del partit. Deixant de banda la rebequeria de les bases refusant les proposades per la direcció, al final la nova marca no diu res. L'obvietat que és un Partit. Evidentment no poden ser altra cosa que Demòcrates i per trajectòria la formació ha de ser Català. Ara estem acostumats que els nous partits no marquin un signe ideològic -Ciutadans, Podemos, En comú podem... - i d'altres diuen el que no són -Socialistes, Izquierda Unida..

La...

Continuar llegint...